Program
Bojové športy - 26.01.2022 19:24

Buday vo svojej UFC premiére narazí na lietajúcu kung-fu pandu

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenský MMA bojovník Martin Buday si v októbri zabezpečil miestenku do UFC a Dana White o ňom po víťaznom zápase nad Američanom Lorenzom Hoodom hovoril veľmi pochvalne. Teraz už je známe, že sa 16. apríla dočká svojho oficiálneho debutu v najslávnejšej organizácii sveta. Jeho súperom bude o poznanie skúsenejší Chris Barnett, ktorého prezývajú aj "objímací medvedík" či "kung-fu panda". Tieto slová však môžu značne klamať. Na ťažkú váhu je mimoriadne mrštný, rýchly a na konte má 22 profesionálnych víťazstiev. Jedno z nich spadá do UFC, kde síce vo svojej premiére prehral, avšak v novembri prehĺbil pád Giana Vilanteho.

Buday má bilanciu 9-1 a po Ľudovítovi Kleinovi je len druhým Slovákom na tomto fóre. Bojovať pritom mal už v januári, no nestihol sa zotaviť po zranení nosa a ponuku musel odmietnuť. Tým si zrejme v očiach Američanov nespravil ideálne meno a v ceste má chlapíka, ktorého popularita po akrobatickom knokautovaní Vilanteho raketovo stúpla. Z UFC 268, ktorého vrcholom boli duely Usman - Covington a Namajunasová - Wej-li Čang, si odniesol prémiu za výkon večera. 175 centimetrov vysoká guľa má už 35 rokov, no vrchol svojej kariéry prežíva až teraz. Hoci bude mať slovenský bojovník citeľnú výškovú prevahu, stáť proti nemu bude možno najobratnejší fighter ťažkej váhy.

Informáciu o tomto zápase na evente UFC Fight Night 206 ako prvý zverejnil Eurosport. Medzičasom už je známe, že sa bude bojovať v Apexe v Las Vegas a tešiť sa možno aj na duel Vicenta Luqueho s Belalom Muhammadom vo welteri, svoj 32. kariérny zápas absolvuje Kanaďan Jesse Ronson a do cesty sa mu postaví perspektívny Mexičan Rafa García. Hlavný zápas večera by však ešte len mal byť predstavený.