Program
Bojové športy - 12.01.2022 23:06

Jedrzejczyková sa vracia. Nechce titulový zápas, ale zničujúcu odvetu

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Poľská MMA bojovníčka Joanna Jedrzejczyková si získala priazeň fanúšikov ešte v období, keď Poľsko v UFC nemalo také silné postavenie, ako dnes. Žena zrodená pre veľké zápasy bola vo svojich prvých štrnástich profesionálnych zápasoch nezdolaná a v marci 2015 sa prepracovala k opasku slamovej váhy. Potom sama opísala pokles svojho nasadenia a motivácie, z nasledujúcich šiestich zápasov bola až štyrikrát zdolaná a priam pamätnú prehru jej uštedrila Číňanka Čang Wej-liová. Fotografie opuchnutej hlavy rodáčky z Olsztynu priam obleteli svet. Teraz sa hodlá 34-ročná bojovníčka vrátiť, a to vo veľkom štýle. Chce odvetu s čínskou premožiteľkou.

Ich prvé meranie síl prebehlo v marci 2020. Jedrzejczyková mala na dva mesiace zakázané akékoľvek kontaktné športy a dva roky sa prakticky počítalo s tým, že jej kariéra je na konci. Hlad po ďalších súbojoch ju však privádza naspäť. V kariére absolvovala až desať titulových zápasov, najviac spomedzi žien, a prezident organizácie Dana White ju vidí vysoko aj vo svojich najvyšších plánoch. "Všetci si myslia, že už nie som v UFC. Ale som. Vypadla som z rebríčka len preto, že som nezápasila dvanásť alebo koľko mesiacov," odkázala cez poľské médiá ku svojej odmlke, ktorá v skutočnosti trvala dvakrát taký dlhý čas.

"Žiadny iný súboj nevyhľadávam. Dana White mi dal ponuku zápasiť o titul, no musela by som počkať do novembra alebo decembra. A ja nechcem čakať, chcem zápasiť," odkázala cez Instagram niekdajšia fenomenálna thaiboxerka. Zároveň pritom priznáva, že do úvahy pripadali viaceré mená z rebríčka strawweight, no väčšina z nich už je popárovaná a má najbližší zápas dohodnutý. Wej-liová je pritom jednotkou v rebríčku titulových vyzývateliek, avšak šampiónke Rose Namajunasovej podľahla v apríli aj novembri. Prišla tak o dlhočíznu víťaznú šnúru a je na bilancii 21-3. Poľka z dvadsiatich duelov vyhrala 16.