Program
Bojové športy - 19.11.2021 16:04

Pripravujú Procházkovi "titulák"? Jeho rival dostal iného súpera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Českí fanúšikovia MMA šípia, že populárny "samuraj" by mohol už v najbližších mesiacoch nastúpiť na titulový zápas organizácie UFC proti Gloverovi Teixeirovi. Po prestupe z japonského Rizinu sa na novej scéne uviedol dvomi knokautami proti veľkým menám tohto športu a momentálne je podľa renkingu lídrom rebríčka potenciálnych vyzývateľov čerstvého šampióna z Brazílie. Teixeira len v októbri zdolal Jana Blachowicza a pripísal si svoje 33. kariérne víťazstvo. Zosadený šampión teoreticky môže získať právo na odvetu, no druhou možnosťou je práve Jiří Procházka.

Elita poloťažkej váhy pomaly vytvára dvojice, pričom padá aj možnosť, že by sa Čech mal popasovať s Aleksandarom Rakićom. Rakúšan je momentálne v rebríčku hneď pod Procházkom a vzájomné meranie síl si chcel vypýtať intenzívnymi provokáciami na jeho adresu. Dostal však lukratívnu ponuku na najbližší zápas, ktorú okamžite prijal. Informovali o tom balkánske zdroje, zaoberajúce sa zmiešanými bojovými umeniami, pričom 29-ročný Čech vraj touto neodolateľnou ponukou nebol. V rovine nepotvrdenej informácie je, že ňou bol Poliak Blachowicz, ktorý po uškrtení v druhom kole nemá chuť na okamžitú titulovú odvetu a UFC od neho očakáva upevnenie svojej pozície v popredí tejto váhovky.

Okrem aktuálnej jednotky a trojky rebríčka možno vyškrtnúť aj štvorku, päťku a šestku. Anthony Smith je totiž zranený, zatiaľ čo Magomed Ankalajev a Thiago Santos absolvujú v marci vzájomný zápas. Pod nimi sa nachádza Dominick Reyes a Volkan Oezdemir, ktorých už Procházka stihol na svojom americkom ťažení zdolať. Veci sa tak majú veľmi jednoducho. Pokiaľ sa potvrdí a oznámi zápas medzi Blachowiczom a Rakićom, ihneď môže byť oznámený aj titulový súboj. Medzi aprílom a májom by sa teda konfrontoval Teixeira s Procházkom. Tým by sa seriózne nastolila otázka, či sa Česká republika dočká prvého držiteľa opasku v UFC.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora