Program
Bojové športy - 05.11.2021 18:21

Mikeovi Tysonovi v Las Vegas odhalili sochu. Vyzerá skôr ako karikatúra

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Priaznivci športových kuriozít si možno spomenú na rok 2017, kedy futbalistovi Cristianovi Ronaldovi odhalili bustu na ostrove Madeira a verejnosť sa pýtala, či to mala byť pocta alebo urážka. Niečo podobné sa teraz rieši aj v súvislosti s boxerskou legendou Mikeom Tysonom, ktorý sa dočkal vlastnej sochy v Las Vegas. Postava boxera v nadživotnej veľkosti nepôsobí ako práve vydarené dielo sochára a kritici na sociálnych sieťach na seba nenechali dlho čakať. Dojmu nepomáha ani fakt, že ju dala zostrojiť slávna pizzéria v meste hazardu, ktorej majiteľ je fanúšikom bojových športov a takto chcel získať pozornosť.

Pozornosť rozhodne získal, ale nie v najlepšom. Autor Riche Palmer sa pri viac ako tri metre vysokej postave dôkladne pohral s muskulatúrou a svalstvo amerického pästiara možno označiť za prepracované. Záležať si dal aj na ikonickom Tysonovom tetovaní pri oku, no tým chvála končí. Nebyť tetovania, človek by zrejme veľmi dlho hádal, o akého športovca má ísť. Popri tradičných hejteroch a kritikoch, hlási sa aj skupina citlivejších priaznivcoch. Tí oceňujú bohatú kariéru legendárneho "železného Mikea" a sú radi, že nadšení fanúšikovia chcú jeho prínos pre šport pripomínať. Veď Tyson sa odhalenia sochy osobne zúčastnil.

Aj samotná pizzéria si zrejme bola vedomá toho, že tvár absolútne nevyšla podľa predstáv a na Instagrame publikovala fotografie, na ktorých ju nie je vidieť. Tyson odboxoval 58 kariérnych zápasov, z ktorých vyhral okrúhlych päťdesiat. V drvivej väčšine prípadov to bolo formou KO. Do svojich rúk dostal tituly WBA, WBC a IBF a je najmladším šampiónom v histórii ťažkej váhy. Ako dvadsaťročný chlapec totiž dokázal výhrou nad Trevorom Berbickom ukoristiť opasok WBC. Nevydarená tvár sochy na týchto úspechoch nič extra nemení.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora