Program
Beh na lyžiach - 12.02.2021 16:08

Česká lyžiarka siahala na zlato, pred cieľom ju zbúrala konkurentka

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Majstrovstvá sveta do 23 rokov v bežeckom lyžovaní mohli priniesť obrovské prekvapenie, keďže v šprinte klasickou technikou na najcennejší kov siahala Češka Tereza Beranová. Hoci v cieľovej rovinke mala výborné tempo a súperky držala za sebou, nakoniec sa nezmestila ani na stupne víťazov. Mohla za to ruská bežkyňa Anastasia Falejevová. Pri predbiehacom manévri zavadila o priebežnú líderku, ktorá kontakt neustála a ocitla sa na zemi.

V momente sa pred Beranovú dostali hneď štyri súperky, pričom práve Falejevová preťala cieľ ako prvá. Za incident však bola dodatočne diskvalifikovaná a zlato pristálo v rukách Lisy Lohmannovej. Tej sa bude na fínske stredisko Vuokatti spomínať veľmi dobre, hoci jej cesta za zlatom v tejto disciplíne bola poriadne kostrbatá a kuriózna.

Už menej do smiechu bolo českej reprezentantke. "Celý deň som verila, že môžem vyhrať. V kvalifikácii aj v rozjazdách to šlo pomerne hladko, vo finále až po cieľovú rovinku taktiež. Potom mi však súperka, ktorá prechádzala do inej stopy, kopla do pätky lyže. Ja som nestihla zapichnúť palicu, takže som sa nemala o čo oprieť a spadla som," smutne opísala 22-ročná Beranová.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora