Program
Beh na lyžiach - 13.02.2018 15:14

Mlynár spokojný, aj keď skončil pred semifinále

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Peter Mlynár nepostúpil do semifinále utorkového šprintu klasickou technikou na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. Dvadsaťdeväťročný pretekár dobehol vo svojom štvrťfinále v čase 3:15,77 min na 5. mieste. V celkovej klasifikácii obsadil 23. miesto.

Peter Mlynár vo Svetovom pohári či inom vrcholnom podujatí doteraz len raz v kariére preklenul hranicu postupu z kvalifikácie do vyraďovacích jázd. Podarilo sa mu to na Silvestra 2011 v nemeckom Oberstdorfe, kde v klasickom šprinte skončil napokon osemnásty.

Mlynár sa predstavil vo štvrtom z piatich štvrťfinále. V konkurencii kvinteta Alexander Panžinskij (OŠR), Oskar Svensson (Švéd.), Emil Iversen (Nór.), Sebastian Eisenlauer (Nem.) a Len Väljas (Kan.) sa prišiel do cieľa s odstupom 7 sekúnd za víťazom Oskarom Svenssonom. Okrem Švéda do semifinále postúpili zo štvrtého štvrťfinále aj druhý Emil Iversen, tretí Len Väljas z Kanady a Olympijský športovec z Ruska Alexander Panžinskij. Poslední dvaja spomenutí si účasť v semifinále zabezpečili najlepšími časmi spomedzi bežcov na lyžiach na tretích, respektíve štvrtých pozíciách v jednotlivých štvrťfinále.

"Fantastický úspech, na ktorý som čakal veľmi dlho. Som nesmierne rád, že sa mi dnešné preteky takto vydarili. Veľmi mi pomohli lyže, náš servis sa dnes vyznamenal. Veľká vďaka však patrí aj všetkým, ktorí ma podporovali. Pre mňa je to úžasný výsledok, z ktorého sa veľmi teším. Vo štvrťfinále som trochu zaspal na štarte. Bola to moja chyba, ale potom som odstup zmazal a súperov dobehol. V zjazde som bol ešte štvrtý, ale Kanaďan Len Väljas mal viac síl a ešte ma obehol. Nebol som v mojom štvrťfinálovom behu posledný, takže s piatym miestom som spokojný. Bolo to veľmi náročné, som rád, že som dokázal bežať rovnocenne so súpermi. S mojím časom by som bol v poslednom štvrťfinále na postupovej pozícii, ale to je len teória, keďže každý beh je iný," povedal Mlynár v cieli pre RTVS.

V utorkových šprintoch sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Andrej Segeč skončil celkovo na 57. mieste a Miroslav Šulek bol 62. Ani jeden z nich sa neprebojoval z kvalifikácie.

BEH NA LYŽIACH
Muži - šprint klasickou technikou - konečné poradie: 1. 1. Johannes Hoesflot Klaebo (Nór.) 3:05,75 min, 2. Federico Pellegrino (Tal.) +1,34 s, 3. Alexander Bolšunov (OŠR) +1,36, 4. Paal Golberg (Nór.) +3,81, 5. Oskar Svensson (Švéd.) +7,73, 6. Ristomatti Hakola (Fín.) +20,72, .... 23. Peter Mlynár nepostúpil zo štvrťfinále, ... 57. Andrej Segeč, ... 62. Miroslav Šulek (všetci SR) nepostúpili z kvalifikácie