Program
Basketbal - 08.11.2022 11:01

Piešťany navštívi slávny Galatasaray! Buďte s nami pri tom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Jedno víťazstvo a jednu prehru v Eurocupe má zatiaľ na konte úradujúci majster Slovenska a zároveň priebežný líder najvyššej ženskej basketbalovej súťaže. Piešťanské Čajky sú súčasťou turecko-poľsko-slovenskej zákaldnej skupiny C, kde po tuhom a dramatickom boji nakoniec nestačili na Goržow. V druhom vystúpení narazili na Sláviu Banská Bystrica, s ktorou si podľa očakávaní poradili 85:51 a teraz sa chystajú na svoju tretiu prekážku. Tou je Galatasaray Istanbul, slávna turecká značka z futbalového, basketbalového, volejbalového aj vodnopólového prostredia. Turkyne sú pravidelnými účastníčkami medzinárodných klubových súťaží a naposledy brali eurocupový bronz. Svoju púť Európskym pohárom začali výhrou o 42 bodov nad Banskobystričankami, no potom podľahli poľskému družstvu.

Piešťany už proti InvestInTheWest Enea Gorzów ukázali, že v tejto partii nie sú len do počtu a majú čo ponúknuť. Dobrá defenzívna hra, početné doskoky a aktivita rozohrávačiek Andělovej s Mujovičovou viedli k tomu, že domáce vyhrali prvú štvrtinu sedembodovým rozdielom a vo vedení boli aj v polovici druhej časti hry. Potom však prišli chyby vzadu, ktoré skúsené Poľky nemilosrdne trestali a v druhom polčase sa vedenie preklápalo zo strany na stranu, pričom Goržow dokonca v jednom momente viedol 49:39. Slovenský zástupca zdramatizoval, no jeho posledný útok premenený nebol a výsledkom bola prehra 68:70. "Myslím si, že sme odviedli kus dobrej roboty proti veľmi silnému tímu. Som toho názoru, že sa nemáme za čo hanbiť. Škoda toho, mohlo sa vyhrať. Nehovorím, že sa nedalo, ale taký je šport," povedal kouč Peter Jankovič po jedinej tohtosezónnej prehre.

Dievčatá z Trnavského kraja osem dní po tejto prehre dokázali vyhrať nad Banskou Bystricou 85:51 a na konte tak majú jedno víťazstvo a jednu prehru. S rovnakou bilanciou, hoci s trochu lepším skóre, ide do duelu v Diplomat Arene aj Galatasaray. "Som veľmi rád za toto víťazstvo. Pokiaľ sme plnili to, na čom sme sa dohodli, tak sme si išli svoje a na palubovke to bolo aj vidieť. Som rád, že dievčatá k tomu pristúpili veľmi zodpovedne. Máme v Eurocupe prvé víťazstvo, čo je fajn a teraz nás čaká Galatasaray. Pokúsime sa o prekvapenie, pevne verím, že zápas zvládneme a budeme stále v hre o postup zo skupiny," povedal tréner Jankovič s poukázaním na dobrý a koncentrovaný vstup do zápasu, ktorý bude potrebný aj proti tureckému gigantovi.

Sledujte zápas Piešťanské Čajky - Galatasaray Istanbul v stredu 9. novembra o 18:00 LIVE na Joj Šport!

Tagy: Galatasaray