Program
Basketbal - 05.10.2022 12:07

Vynovený banskobystrický basketbalový klub bojuje o Eurocup

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Banskobystrický basketbalový klub BK ŠKP 08 pôsobí v sezóne 2022/23 už pod novou značkou Slávia Banská Bystrica a avizuje ambiciózny útok na vyššie priečky v domácej extralige, pričom vodu by rád zamútil aj v Európskom pohári. Minulý rok sa pritom hráčky spod Urpína zmestili do prvej štvorky základnej časti, na tejto pozícii ostali aj po nadstavbe a aj po semifinále play-off a následnom boji o bronz proti Young Angels. To im dalo možnosť účinkovania v Eurocupe a využili ju. V úvode kvalifikácie do druhej najkvalitnejšej európskej súťaže čaká Banskobystričanky Eleftheria Moschato, šiesty tím ostatnej sezóny gréckej ligy.

Počas leta sa okrem rebrandingu Slávia citeľne posilnila a do tímu pribudla americká krídelníčka Iggy Allenová, ktorá doteraz pôsobila vo vlasti na univerzitnej úrovni a zaujala pätnásťbodovým zápasovým priemerom, chorvátska pivotka Jovana Mandićová z portugalskej Madeiry a rozohrávačka Milica Deuraová, ktorá je kapitánkou reprezentácie Bosny a Hercegoviny a na Slovensko sa sťahuje z nemeckého Kelternu. Pozornosť budú v tíme pútať aj mládežnícke slovenské reprezentantky, ktoré sa predviedli na EYOF-e či na európskom šampionáte osemnásťročných v B-divízii.

Žreb určil, že víťaz dvojzápasu v Eurocupe doplní C-skupinu, ktorej súčasťou je úradujúci majster Slovenska Piešťanské Čajky, Galatasaray Istanbul a InvestInTheWest Enea Gorzow. Turecký klub je pravidelným účastníkom medzinárodných klubových súťaží a naposledy bral eurocupový bronz. Bohaté skúsenosti z tejto súťaže má aj poľský tím, ktorý je zároveň semifinalistom domácej ligy z minulého ročníka. Z každej skupiny sa ďalej dostanú najlepší dvaja a doplnia ich najlepší z tretích priečok naprieč skupinami. Kvalifikácia medzi Sláviou a Eleftheriou sa hrá systémom doma-vonku.

Fandite Slávii Banská Bystrica v kvalifikácii Eurocupu 2022/23 aj s našim zápasovým štúdiom! 6. októbra od 18:45 na JOJ Šport