Program
Basketbal - 06.08.2022 20:29

Basketbalistky cielia na veľký úspech. Sledujte ich s nami

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Kým naši basketbaloví reprezentanti do 18 rokov vleteli do Majstrovstiev Európy 2022 s pomerne odvážnymi cieľmi, ich ženské rovesníčky cestovali na kontinentálny šampionát vo väčšej tichosti. Kým však partia so Sebastiánom Rančíkom či Timotejom Malovcom postup do elitnej kategórie ME nevybojovala a skĺzla do časti pavúka o konečné 17. až 22. miesto, dievčatá turnaj zvládli o poznanie lepšie. Dostali sa do semifinále B-divízie a čaká ich súboj o konečné tretie miesto.

Slovenky pod taktovkou Zuzany Žirkovej boli v bulharskej Sofii súčasťou základnej skupiny B a v nej zdolali Holandsko, Island aj Nórsko. Do play-off tak šli z prvého miesta a pokračovali vo víťaznom ťažení. V tesnom zápase vyhrali nad Rumunskom 56:55 a postúpili tak medzi elitné kvarteto svojej výkonnostnej kategórie. Do cesty sa im postavili Slovinky, ktoré každý skupinový zápas vyhrali aspoň dvadsaťbodovým rozdielom a dominantné boli aj v semifinále. Prehra 48:82 však šance na veľký úspech nezrušila. V hre je stále tretie miesto a bronzová medaila z MS B-divízie.

Medzi najvýraznejšie postavy nášho družstva sa zaradila Nina Janštová, Hana Jakubčeková či Natália Zvancigerová. Prvá menovaná bola s bodovým priemerom 10,8 nominovaná na ocenenie celoturnajovej MVP. Posledný šampionátový zápas odohrajú Slovenky v nedeľu o 17:15 a my vám ho ponúkneme v priamom prenose. Boj o veľký úspech naše reprezentantky do 18 rokov zvedú proti Srbsku, ktoré na turnaji nadelilo deväťdesiat či stobodové nástrely, no proti Portugalčankám sa ich konto zastavilo na 55 bodoch a družstvo z Pyrenejského polostrova nahádzalo o sedem bodov viac.

Sledujte zápas o bronz medzi Slovenkami a Srbkami v nedeľu 7. augusta od 17:15 LIVE na JOJ Šport