Program
Basketbal - 04.07.2022 17:49

Satoranský sa vracia do Európy, v novom klube si zahrá s ďalším Čechom

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Basketbalová Barcelona výrazne posilňuje svoj tím. Prichádzajú totiž dve zvučné české mená. Oficiálna stránka Barcelony si na sociálnej sieti pripravila pre dvojicu českých hráčov aj zaujímavé animácie.

Prvou posilou španielskeho klubu je Tomáš Satoranský. 30-ročný rozohrávač si na španielsku ligu veľmi dobre pamätá. Po piatich sezónach v Seville (2009-2014) sa na dva roky upísal práve Barcelone, s ktorou vyhral španielsky Superpohár (2015) a dostal ocenenie za najlepšieho hráča ligy ACB (2016). Odtiaľ jeho kroky smerovali do najlepšej basketbalovej ligy sveta, do NBA. 32-ka draftu NBA z roku 2012 nastúpila na svoj premiérový zápas v drese Washingtonu Wizards v roku 2016. Satoranský si zahral aj za Chicago Bulls, New Orleans Pelicans či San Antonio Spurs. Po šiestich sezónach strávených v zámorskej profilige sa teda vracia do Európy.

Zdroj: tomassatoransky/ Instagram


Tomáš Satoranský si v Barcelone zahrá aj s naturalizovaným Slovákom Kylom Kuricom, ktorý je súčasťou modro-červených farieb od roku 2018, kedy sa sťahoval zo Zenitu Petrohrad. V uplynulej sezóne sa s katalánskym tímom stal vicemajstrom Španielska. V sezóne 2022/23 bude súčasťou mužstva aj Satoranského krajan Jan Veselý. 32-ročný, vyše dvojmetrový smečiar, prichádza z tureckého klubu Fenerbahçe, za ktorý hral v období 2014-2022. Za ten čas zdvihol nad hlavu trikrát titul majstra tureckej basketbalovej Super Ligy. Šiesty hráč prestížneho NBA draftu z roku 2011 odohral tri sezóny vo Washingtone Wizards. Následne prestúpil do Denveru Nuggets. V roku 2019 sa stal najlepším hráčom (MVP) Euroligy. 

Zdroj: BarcaBasket/ Facebook

Zápasy najlepšej basketbalovej ligy Európy môžete sledovať LIVE na JOJ Šport aj v novom ročníku 2022/23

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora