Program
Basketbal - 29.04.2022 14:45

História prepísaná, novými basketbalovými majsterkami sú Piešťanské Čajky

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, Piešťanské Čajky web

Piešťanské Čajky to dokázali a extraliga žien v basketbale spoznala meno nového šampióna. Vo finálovej sérii porazili Ružomberok 3:1 na zápasy. Čajkám sa podaril využiť hneď prvý "matchball" a ligové víťazstvo mohli oslavovať na domácej palubovke. Rozhodol štvrtý zápas, do ktorého Čajky vstupovali s náskokom 2:1 v sérii. Zvládli ho priam dominantným spôsobom, zvíťazili 63:44 a tým si zabezpečili svoj premiérový titul v ére samostatnosti Slovenska. Basketbalové finále nie je Čajkám cudzie a do finálnych bojov o titul sa zapojili doposiaľ šesťkrát, no z titulu sa tešia premiérovo. V sezóne 2020/2021 sa Čajky stretli vo finálovej sérii práve proti MBK Ružomberok, no v tomto roku sa na ligový trón posadili "Ruže", ktoré dokázali zvíťaziť 3:2 na sériu. Piešťanské Čajky tak prerušili trojročnú nadvládu Ružomberku (2019,2020,2021) a právom môžu oslavovať najcennejší kov.

Piešťanské Čajky mohli oslavovať na domácej palubovke
Zdroj: piestanskecajky.sk

Obrovskú radosť z výhry neskrýval ani tréner domácich, Peter Jankovič: „Teším sa, super. Je to obrovská radosť. Celé to opadlo, nervozita bola obrovská, dá sa povedať, že od soboty večera. Veľmi sa z toho teším. Teším sa hlavne pre tento klub, prezidenta klubu, Bronislavu Borovičkovú a Tomáša Horkého. To, ako sa pre tento klub obetujú, zaslúžili si to.“ Naopak tréner MBK Ružomberku, Juraj Suja, neskrýval sklamanie z predvedenej hry v druhom polčase. „Myslím si, že sme prišli nastavení dobre. Podľa mňa sme hrali dobre. Keď sme viedli o štyri body v druhej štvrtine, tak tretíkrát po sebe sa zopakovalo, že sme mohli ísť do trháku, ale sami sme sa začali skladať chybami. Súpera sme opäť posadili na koňa a išiel do 2-bodového vedenia na polčas. V druhom polčase sa to hodnotí veľmi jednoducho, s 15 bodmi za polčas nemôžete pomýšľať na víťazstvo vo finále“, povedal Juraj Suja. 

Rozohrávačka Matea Tadič v súboji s Ružomberčankou Radkou Stašovou
Zdroj: piestanskecajky.sk

​Prehľad štvrtého zápasu finálovej série, ktorý rozhodol o titule pre Piešťanské Čajky: 

Piešťanské ČajkyMBK Ružomberok 63:44 (20:18, 11:11, 14:10, 18:5)
Piešťany: Jamesová 25, Andělová 19, Tadičová 7, Hašková 4, Boothová 0 (Martišková 8, Moravčíková a Pirttinenová 0)
Ružomberok: Burová 6, Graysová 5, Havranová a Turudičová po 3, Buknová 0 (Motleyová 18, Pavičová 4, Praženicová 3, Stašová 2)

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora