Program
Basketbal - 07.03.2022 21:36

Cez víkend sa v zámorských súťažiach NBA a NHL diali veci!

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: NBA.com, NHL.com, JOJ Šport

NHL- V najprestížnejšej hokejovej lige sveta sa v zápase Arizona Coyotes 8:5 Ottawa Senators podaril brilantný kúsok domácemu útočníkovi, Nickovi Schmaltzovi. Stal sa historicky prvým hráčom Coyotes, ktorý v jednom zápase zaznamenal 7 bodov a s bilanciou 2 góly a 5 asistencií sa zaradil do elitnej smotánky celej ligy. Naposledy sa 7 bodov podarilo dať Danielovi Alfredssonovi v roku 2008. V roku 2012 zaznamenal Sam Gagner až 8 bodov. 

Nick Schmaltz vs. Senators
Zdroj: nhl.com


NBA- V najprestížnejšej basketbalovej lige sveta sa cez víkend rozhodne bolo na čo pozerať. Dve 50-bodové predstavenia či dokonalé triple-double. V zápase Los Angeles Lakers 124:116 Golden State Warriors strelecky explodovala hviezda Lakers, LeBron James. Ten zaznamenal svoje tohto sezónne maximum, 56 bodov, k čomu pridal aj 10 doskokov. 37-ročný James sa stal len štvrtým hráčom NBA, ktorý dal v jeho veku a vyššom, v zápase 50 a viac bodov. Pred ním sa to podarilo Kobe Bryantovi, Jamalovi Crawfordovi a Michaelovi Jordanovi. 

LeBron James vs. Warriors
Zdroj: NBA.com


Zahanbiť sa nedal ani Jayson Tatum v zápase Boston Celtics 126:120 Brooklyn Nets. 24-ročný domáci forward nastrieľal až 54 bodov svojho tímu. V tejto sezóne to bol preňho už druhý zápas s 50 a viac bodmi, celkovo štvrtý v kariére. A práve touto štatistikou dorovnal klubovú legendu, Larryho Birda.
 

Jayson Tatum vs. Nets
Zdroj: NBA.com


Svet NBA naďalej neprestáva udivovať 27-ročný Srb, Nikola Jokič. Ten si v zápase Denver Nuggets 138:130pp New Orleans Pelicans pripísal za domácich už svoje 17. triple-double v tejto sezóne, keď zaznamenal 46 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií. Fenomenálnych 30 bodov nastrieľal v 4.štvrtine spolu s predĺžením s unikátnou úspešnosťou streľby 90%,10/11. 

Nikola Jokič vs. Pelicans
Zdroj: NBA.com



Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora
Tagy: NBA NHL