Program
Basketbal - 21.01.2022 17:08

Zápas hviezd domácej SBL sa opäť neodohrá

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Basketbaloví priaznivci na Slovensku si budú musieť nechať zájsť chuť na exhibíciu pod značkou "All Star Game". Stretnutie najlepších hráčov Niké Slovenskej basketbalovej ligy sa nekonalo už v ročníku 2020/21 a z rovnakých dôvodov sa neuskutoční ani teraz. Zrušila ho neistá pandemická situácia, časté zásahy koronavírusu do programu a jeho prepukanie v jednotlivých hráčskych táboroch. Tento víkend sú napríklad odpísaní Spišskí Rytieri aj Inter Bratislava.

"Žiaľ, musíme konštatovať a informovať širokú verejnosť a všetkých basketbalových priaznivcov, že aj tento rok sa ruší All Star zápas v Leviciach. 19. februára sa mal uskutočniť ďalší významný a divácky atraktívny All Star zápas, no v súčasnej situácii toto podujatie nemá význam robiť. My, kompetentní, sme sa na jeho zrušení predbežne dohodli okolo Vianoc, keď sme videli, že opatrenia a povolenia nejdú tým správnym smerom a rizikový faktor byť infikovaný, bol stále vysoký. All Star zápas je hlavne o divákoch a pre divákov. Ide o šou, kde hlavnú kulisu tvorí plná hala, takže v dnešnej situácii toto podujatie nemá význam," oznámil cez oficiálne kanály naše ligy Michal Červenák, šéf podujatia.

Zároveň hovoril o tom, že cieľom SBL bolo spraviť sériu štyroch zápasov hviezd, ktorých dejiskom bude levická športová hala, teda domovský stánok šampiónov z rokov 2011 a 2018. Hralo sa však len v roku 2020 a ďalšie dve sezóny boli zrušené. Či sa tento plán natiahne na roky 2024 či 2025, je nateraz nejasné a bude to predmetom diskusií a stretnutí. Fanúšikovia a nadšenci SBL sa tak nedočkajú očakávanej súťaže trojkárov medzi Gandiom-Rosom, Abrhámom či Mrvišom a kvalitu svojich smečov v exhibičnom podaní nepredvedie ani Čekovský, Walker alebo Stevanović.