Program
Basketbal - 21.01.2022 14:29

Asistent trénera v NBA zachytil prihrávku súpera. Dostal pokutu

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Nevídaným prehreškom proti pravidlám sa v najlepšej basketbalovej lige sveta previnil asistent trénera Brooklynu Nets David Vanterpool. Ten siahol do prihrávky útočiaceho Washingtonu, zachytil ju a narušil tak priebeh hry. Ide pritom o nového muža v trénerskom tíme newyorského klubu, ktorý predtým pôsobil v Minnesote, Portlande či CSKA Moskva. Potrestaný bol on sám a aj jeho zamestnávateľ. V súčte musel zo svojej peňaženky vytiahnuť 10-tisíc dolárov, Nets ďalších 25-tisíc.

Po celý čas sa hájil tým, že sa incident stal nedopatrením a na loptu siahol v presvedčení, že je hra prerušená. Lenže nebola. Skóre bolo 109:103 pre Brooklyn a do konca riadnej hracej doby ostávalo približne šesť minút. Washington kombinoval po ľavom krídle, ku prihrávke by sa dostával Kyle Kuzma, no práve tú Vanterpool zastavil. Rozhodcovia dokonca jeho dotyk s loptou prehliadli a Wizards museli na obhájenie pravdy vytasiť svoju "coach's challenge".

"Mojou reakciou bola absolútna nedôvera tomu, čo práve videli moje oči. Nikdy som nič podobné nezažil počas môjho veľmi dlhého pôsobenia v basketbale. Rozhodca si to navyše vôbec nevšimol," krútil hlavou po zápase tréner Joseph Blair. Brooklyn nakoniec dramatický zápas vyhral 119:118 a drží sa v popredí Východnej konferencie, v tesnom závese za Miami a Chicagom. Šlo pritom o jeden z trinástich zápasov bohatého programu vo štvrtok ráno nášho času.