Program
Basketbal - 21.12.2021 11:03

Hrozí dlhodobé prerušenie sezóny. NBA a NHL odložili 54 zápasov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Slávna zámorská hokejová liga sa bude hrať až po Vianociach, ak vôbec. Hoci sa nejaký čas zdalo, že pri takmer stopercentnej zaočkovanosti sa NBA a NHL darí napĺňať svoj program, počty nakazených v Spojených štátoch amerických stúpli na extrémne hodnoty. Hokejová liga si dá prestávku, basketbalová zatiaľ zvažuje svoje možnosti. Najhorším možným scenárom je to, že sa súťažné dianie zastaví na niekoľko týždňov.

NHL už má 49 zápasov, ktoré musela odložiť, drvivú väčšinu za uplynulý týždeň. Celkovo až deväť tímov je momentálne v karanténe a podobné smerovanie majú aj hviezdy spod košov. NBA hlási zatiaľ päť odložených zápasov, no rovnako existuje silný predpoklad, že po hokejovom vzore bude nariadená prestávka. Hokejový prestoj má zatiaľ štyri dni a po ňom budú kompetentní diskutovať o aktualizácii v závislosti od vývoja situácie.

"Po konzultácii s Hráčskou asociáciou sa napokon na neurčito odložil zvyšok zápasov z 22. a 23. decembra a prerušili sa všetky činnosti tímov od 22. do 25. decembra," oznámila NHL na svojom webe. Až po tomto termíne bude jasnejšie aj v tom, či sa najlepší hokejisti sveta predvedú na olympijských hrách. Zmluva totiž stojí tak, že do 10. januára môže liga odstúpiť od uzavretej dohody o účasti hráčov bez finančnej ujmy.