Program
Basketbal - 16.12.2021 13:03

Prerušil sa zápas a nasledoval dlhý jasot. Takto Curry prekonal rekord NBA

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Americkým, ale aj svetovým basketbalom naďalej hýbe dianie zo stredy rána v Madison Square Garden. Už v úvodnej desaťminútovke sa ku strele spoza perimetra dostal hviezdny Stephen Curry, premenil ju a stal sa tým spolunajlepším trojkovým strelcom v histórii NBA. Hráč Golden State sa celkovo v zápase proti Knicks takto trafil päťkrát, osamostatnil sa na čele a celkovo má na konte 2977 premenených trojok, čím za seba odsunul Raya Allena.

To sú presne momenty, ktoré Američania dokážu precítiť. Zápas sa prerušil a všetka pozornosť bola venovaná najaktuálnejšiemu strelcovi. Ihneď bežal za trénerom Stevom Kerrom a následne aj sa svojím otcom. Spŕška gratulácií sa spustila priamo na palubovke a aj cez sociálne siete. "Bola to výnimočná noc. Neviem ani opísať, aká je pocta utvoriť rekord v Madison Square Garden. Reakcia divákov na tento míľnik bola skvelá," tešil sa po stretnutí Curry.

Allen, opora Bostonu aj Miami spred zhruba desiatich rokov, bol na zápase osobne prítomný. Keďže hosťujúcemu strelcovi chýbal na vyrovnanie rekordu jediný úspešný pokus, bolo jasné, že jeho prvenstvo v štatistike vstúpi do minulosti. Zďaleka nebol jedinou legendou, ktorá sa zaradila medzi gratulantov. "Práve som pristál v Dallase, keď som videl Curryho prekonať rekord a aby to bolo ešte väčšie, spravil to v Garden!! Gratulujem, bratu. Skvelé!" reagoval cez Twitter LeBron James.

Už teraz je zrejmé, že Curry so svojím nástrelom pôjde oveľa ďalej ako bol predošlý držiteľ rekordu. Ten potreboval 1 300 duelov, kým súčasnému fenoménovi stačilo 789 štartov. Výrazne viac toho potreboval odohrať aj Reggie Miller, ktorý sa nejaký čas delil o prvenstvo v štatistike premenených trojkových striel. Presne to myslel Magic Johnson, keď na sociálnych sieťach písal o tom, že Curry "zrevolučnil basketbal". "Basketbalová história, je to výnimočné. Títo dvaja, legendy. Pozeral som ich zápasy, keď som vyrastal a chápal som streľbe vďaka nim aj môjmu otcovi," ťažko hľadal slová čerstvý držiteľ rekordu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kirk Goldsberry (@kirkgoldsberry)

Warriors v tejto sezóne vyhrali už 23 duelov, čo je najviac z celej NBA. Ich náskok na čele Západnej konferencie napriek tomu nie je až taký dominantný a Phoenix im dýcha na krk. To však zverencov Stevea Kerra nateraz až tak trápiť nemusí. Z ostatných piatich ligových zápasov vyhrali štyri a pred sebou majú sériu duelov proti súperom z dolnej polovice tabuľky jednotlivých konferencií. Reč je však o lige veľmi vyrovnanej, kde si mužstvo nemôže byť ničím isté, dokonca ani keď má vo svojich radoch hráča Curryho formátu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Golden State Warriors (@warriors)