Program
Basketbal - 29.11.2021 15:41

Hrozili mu smrťou. LeBron požiadal o vyvedenie dvoch fanúšikov

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Nedávny zápas basketbalovej NBA medzi Los Angeles Lakers a Indianou bude z viacerých dôvodov prešetrovať disciplinárna komisia. Hviezdny LeBron James sa totiž viackrát dostal do konfliktu s fanúšikmi domácich Pacers. V jednom momente dokonca vyslal ich smerom obscénne gesto a zakrátko požiadal o vyvedenie dvoch fanúšikov z haly. Dôvodom mali byť škaredé poznámky neznámeho páru na hosťujúcu oporu, pričom mu okrem iného želali smrť. Túto verziu potvrdili viacerí svedkovia v Bankers Life Fieldhouse a problémy tak nebude mať len basketbalová hviezda, ale aj dvojica nespratníkov.

Najlepšia liga sveta už dávnejšie avizovala, že chce výrazne zlepšiť kultúru fandenia na svojich zápasoch a posvietila si primárne na rasizmus. Vyhrážky smrťou pre autonehodu po ceste domov však v pomyselnej stupnici nevhodných rečí nie sú oveľa nižšie. James už za svoje gesto zaplatil pokutu 15 tisíc dolárov, čím by jeho časť problému mala byť vyriešená. Klub z Indianapolisu sa teraz musí zodpovedať za muža a ženu, ktorí sa nachádzali v hľadisku a je zatiaľ nejasné, akú osobnú zodpovednosť voči nim vyvodí. Počas hry ich totiž usporiadatelia upozornili, aby svoje emócie držali na uzde, no napomenutie nepomohlo.

Na Jamesov apel už organizátor zareagoval vyvedením dvojice z haly. Dramatické rozuzlenie zápasu sa tak konalo za ich neprítomnosti. Za stavu 112:112 sa pritom šlo do predĺženia, v ktorom mali navrch hráči Lakers. Plány NBA na reštriktívne opatrenia voči nespratným fanúšikom tak budú opäť témou, ktorá ožije. Hovorilo sa o nich najmä v súvislosti v pocovidovým návratom fanúšikov na tribúny, no už play-off 2021 si pamätá vysypaný popcorn na hlavu Russella Westbrooka, pľúvanec na Traeho Younga, letiacu fľašu na Kyrieho Irvinga či dokonca vpád fanúšika na palubovku v sérii medzi Philadelphiou a Washingtonom.