Program
Basketbal - 14.11.2021 21:07

Syn legendárneho Jabbara ide za mreže. Bodol a takmer zabil človeka

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Potomkovia slávnych športovcov to často nemajú jednoduché a očakáva sa od nich, že sa úspešnosťou svojej kariéry aspoň priblížia slávnemu rodičovi. Syn Kareema Abdula-Jabbara, legendy basketbalového Milwaukee a LA Lakers, voči tomuto predpokladu rebeluje a dokonca pôjde na šesť mesiacov do väzenia. 29-ročný Adam totiž v Kalifornii po hádke niekoľkokrát bodol svojho suseda a ten zraneniam takmer podľahol.

Ku svojmu činu sa priznal a zotavenie obete je preňho veľkou poľahčujúcou okolnosťou. Žiadal pritom o domáce väzenie, no súd jeho žiadosti nevyhovel. Obžaloba žiadala sedem rokov odňatia slobody a proti rapídne zníženému trestu sa odvolala. Podľa susedov, dvojica mala pretrvávajúci konflikt pre zdieľanú príjazdovú cestu k ich pozemkom. Dôsledkom toho bol agresívny útok s bodnými ranami zozadu na hlave, zlomeninou lebky a stratou veľkého množstva krvi.

Ako už len opis incidentu nasvedčuje, sedem mesiacov, sa javí ako extrémne nízky trest a prokurátor rozhodnutie súdu dokonca pre médiá označil za justičný omyl. Opakované bodnutia takmer človeka pripravili o ľudský život, a to pre hlúpu časť cesty. Najproduktívnejší basketbalista histórie NBA s viac ako 38-tisíc nahádzanými bodmi Kareem Abdul-Jabbar tak rozhodne v rodine neprežíva ľahké obdobie.