Program
Basketbal - 21.10.2021 14:04

JOJ Šport priťahuje buzzer beatery! Ktorý bol najlepší?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Levickým Patriotom sa v Alpsko-Jadranskom pohári zatiaľ darí výborne a do víťazného konca dotiahli prvý vzájomný zápas s každým z troch súperov. Po chorvátskej Šibenke a rakúskom Welse si poradili aj s českými Pardubicami a na konte majú plný počet bodov. Kým niektoré mužstvá už mali za sebou dva či tri duely v tejto súťaži, Inter Bratislava si na svoju premiéru musel počkať do tejto stredy. Hlad po európskom basketbale zdokumentoval víťazstvom nad Děčínom a hoci má menej odohraných zápasov ako dvaja skupinoví konkurenti, drží zatiaľ druhú priečku. Tá by zaistila účasť vo vyraďovacích bojoch.

Kým Levice nahádzali Pardubiciam 101 bodov a tešili sa z presvedčivého tridsaťbodového triumfu, bratislavský celok uspel tesnejším výsledkom 88:81. Prakticky celý zápas však žlto-čierni viedli a o nejakých dramatických obratoch nemohla byť reč. Dvojica slovenských zástupcov v Alpe Adria Cupe si k plným bodovým ziskom pomohla aj niekoľkými výstavnými akciami a počas dvoch zápasov, vysielaných live aj na televíznej stanici JOJ Šport, boli k videniu hneď tri buzzerbeatre. Prvý z nich pripravil v utorok veľmi efektne David Abrhám, levický špecialista na streľbu z väčších vzdialeností, ktorý stanovil polčasové skóre na 49:35. Reagoval pritom na inkasovaný kôš v samom závere, ktorý českému súperovi exportne vrátil.

Hneď dva zásahy so sirénou ponúkol aj Inter proti Děčínu. V prvom prípade to bol na konci úvodnej desaťminútovky Matúš Malovec, ktorý príkladne reagoval na nepremenený trestný hod Zsolta Borosa. Bratislavčania získali loptu naspäť pod svoju kontrolu a osemnásťročný mladík upratal do koša kostrbatú a tečovanú prihrávku Džiugasa Slavinskasa. Na konci nasledujúcej štvrtiny sa predviedol Ivan Gandia-Rosa, ktorý dotiahol k trom bodom rozohrávku po taktickom děčínskom faule. Portoričanova strela zapadla do koša včas aj s dávkou šťastia a celkovo sa v zápase dostal na devätnásť nahádzaných bodov.

Okrem spomenutej dvojice je v tomto ročníku Alpsko-Jadranského pohára v akcii aj Spišská Nová Ves a Prievidza. Rytieri si po prehrách v prvých dvoch dueloch napravili chuť plným bodovým ziskom proti rakúskemu Klosterneuburgu, kým Baníci vo svojej skupine D zatiaľ okupujú posledné miesto a patria medzi trio mužstiev, ktoré zatiaľ neokúsili chuť víťazstva.