Program
Auto-moto - 25.08.2023 12:03

Verstappen si zavaril na francúzskych cestách

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Šampión Formuly 1 z ostatných dvoch sezón a zároveň priebežný suverénny líder poradia aktuálneho ročníka sa môže dostať do výrazných problémov. Na internete sa objavilo video, na ktorom sedí Max Verstappen za volantom vyše dvojmiliónového Aston Martinu a na francúzskych cestách viditeľne prekračuje rýchlostný limit. Zo záberov je zreteľné, že sa rúti rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu, pričom v danom úseku je maximálna povolená rýchlosť "deväťdesiatka".

Francúzske úrady nenechali videjko bez povšimnutia a zaoberajú sa ním. 25-ročný Holanďan sa navyše plne nevenuje riadeniu s jednou rukou na volante manipuluje s nastaveniami na monitore. Pokiaľ video rozoberieme ešte detailnejšie, nájdeme aj ďalšie priestupky. Napríklad, zrejmé je, že sa bezdôvodne drží v ľavom jazdnom pruhu, čo je v danom cestnom úseku rovnako zakázané a na hlave má headset, ktorý francúzska cestná vyhláška nedovoľuje. Krátenie letnej prestávky v seriáli F1 tak môže hviezdu motošportu dostať do problémov.

Množstva kritiky sa mu dostalo aj od verejnosti, ktorá mu vyčíta ohrozovanie ľudských životov. Že je dobrý jazdec a vysokú rýchlosť zvláda, je jednou vecou. Reakcie iných vodičov na ceste však môžu byť nevyspytateľné. Takéto prehrešky sú o poznanie vážnejšie ako "nuda", ktorú svojou dominanciou spôsobil v kráľovnej motošportu. Z doteraz odjazdených dvanástich veľkých cien vyhral Verstappen desať a vo zvyšných dvoch skončil druhý. Na čele poradia tak má luxusný 125-bodový náskok pred Sergiom Pérezom. Tretí je Fernando Alonso. Už minulý rok bral titul majstra sveta so 454 bodmi, kým druhý Charles Leclerc mal 308.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora