Program
Auto-moto - 02.04.2023 21:51

Vaculík po tesnom boji ovládol medzinárodné majstrovstvá SR

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Televízia Joj Šport vás sprevádzala tohtosezónnymi otvorenými Majstrovstvami Slovenska motocyklov a na veľkú radosť domáceho publika v Žarnovici, titul ukoristil Martin Vaculík. Najväčšia tuzemská hviezda tohto športu pritom rozhodne nemala postavených "súperov na mieru", ale vo finále bol v mimoriadne kvalitne obsadenom štartovom poli. Na prvé miesto sa slušne nadrel, keď spočiatku zaostával za Čechom Milíkom a po chvíli striedajúceho sa vedenia ho kolo a pol pred koncom dokázal definitívne dostať za seba. Verným fanúšikom tohto športu súboj veľmi pripomenul finále MSR 2019.

"Jazdiť doma je vždy úžasné. Veľmi sa teším zo zisku ďalšieho titulu. Ďakujem všetkým fanúšikom a jazdcom, ktorí prišli," zložil navôkol poklonu Martin Vaculík, pre ktorého to bol už piaty triumf na domácom okruhu. "Najbližšie ma čaká poľská liga, začíname už 8. apríla, takže sa nám to všetko rozbieha," dodal smerom ku svojim najbližším plánom, v ktorých veľa priestoru na oslavy nie je. Finále na šiestich 400-metrových okruhoch zviedol okrem mimoriadne kvalitného Čecha Václava Milíka aj proti Taiovi Woffindenovi, ktorý je trojnásobným majstrom sveta. Brit bral nakoniec bronz, keď ostal v úzadí česko-slovenského súboja.

Pre Slovenskú motocyklovú federáciu je aktuálna športová sezóna už jubilejnou tridsiatou. Poskladať sa podarilo mimoriadne kvalitný zoznam pretekárov s Fínmi, Švédmi, Dánmi, Čechmi či Poliakmi. Naše farby reprezentoval aj Jakub Valkovič. Organizátori sa pritom snažili zamerať na jazdcov s najatraktívnejším štýlom jazdy - bojovníkmi. Osobitnú zmienku si zaslúži Fín Antti Vuolas, Američan Luke Becker, Ukrajinec Marko Levišin, Rakúšan Sebatian Kossler, Poliak Adrian Gala a Maďar Norbert Magosi.