Program
Auto-moto - 18.02.2022 20:02

Dve štvrté miesta v Dubaji, teraz ide ARC na slávny Yas Marina

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Slovenský tím vo vytrvalostných pretekoch automobilov ARC Bratislava má za sebou dve štvorhodinové krúženia po dubajskom Autodrome a do bodovania Ázijskej Le Mans série si pripísal body za dve štvrté priečky. Dobrodružstvo na "žltom kontinente" pre tím s Mirom Konôpkom a Austrálčanmi Nealom Mustonom a Johnom Corbettom teraz pokračuje v Abu Dhabi. To je druhým a posledným bodom programu tohtoročného seriálu. V celkovom hodnotení triedy LMP2 sa nachádzajú na tretej priečke, hoci sa im nevyhli technické problémy a trápilo najmä dodávanie paliva do vozidla. Výsledkom bola strata jeden a pol kola, no v 35-člennom štartovom poli stále šlo o umiestnenie v špičke.

Spojeným Arabským Emirátom zatiaľ dominuje tím Nielsen Racing, ktorý zvládol obe dubajské podujatia a menšie ciele nebude mať ani v Abu Dhabi. "Sme realisti a vedeli sme, že na viac ako 4. miesto v cieli to nebude, ale priebeh pretekov ukázal, že ak sa všetko podarí a podáme dobrý výkon, vieme držať krok s kvalitnými súpermi. Ďakujem celému tímu za pekné preteky a verím, že aj fanúšikom na Slovensku sa to páčilo," spokojne hodnotil pre JOJ Šport legendárny jazdec Miro Konôpka. V sobotu aj v nedeľu ho opäť budete môcť sledovať live.

Sobotné preteky majú štart od 11:30, nedeľné o 14:00 nášho času.

Okruh Yas Marina je tradičným dejiskom Veľkej ceny Abu Dhabi v programe Formuly 1. Nachádza sa na ostrove Yas a FIA ho zaradila do svojho kalendára len ako druhý okruh na blízkom východe. Počas svojej trinásťročnej existencie si však pamätá aj preteky GP2, austrálsky V8 Supercars a krúžili po ňom dokonca aj cyklisti. Od Svetovej motoristickej asociácie má najvyššiu známku. Celý areál sa nachádza na 162-hektárovej ploche a má 5,28 kilometra. Dobre ho pozná aj ARC Bratislava, ktorý tento rok na Asian Le Mans štartuje už po desiaty raz.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora