Program
Atletika - 05.04.2024 09:33

Účastníci ČSOB maratónu idú do ulíc v prvý aprílový víkend

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Bratislavský maratón je takmer dve dekády jedným z elitných a najväčších bežeckých podujatí na Slovensku a s vysielaním našej televízie je spätý prakticky od nášho vzniku. Výnimkou nebude ani aktuálna bežecká sezóna a v prvý aprílový víkend sa na štart pravdepodobne postaví rekordný počet bežcov. Organizátori totiž v súčte všetkých disciplín evidujú už viac ako 12-tisíc prihlásených, čo znamená takmer dosiahnutie maximálnej možnej kapacity. Skúsenosti z minulých ročníkov hovoria, že z celkového počtu prihlásených sa skutočne zúčastní zhruba 80 až 90 percent.

"Obrovský záujem nás mimoriadne teší, atakujeme rekordné čísla a najvyšší počet prihlásených z roku 2018 sa otriasa v základoch. Záujem o naše podujatie je najlepšie ocenenie práce celého nášho tímu a všetkých, ktorí nám s prípravou ČSOB Bratislava Marathon pomáhajú. Takisto je to prejav dôvery, pretože už krátko po ukončení covidových reštrikčných opatrení sme sa dostali na úroveň ešte vyššiu ako pred pandémiou. Vôbec to neberieme ako samozrejmosť a veľmi si to vážime," komentoval pred časom riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič.

Vloženú dôveru kompetentní "splácajú" aj zlepšovaním podmienok pre maratóncov. V spolupráci s políciou a magistrátom sa podarilo rozšíriť niektoré úseky, čím sa zlepší pohodlie aj bezpečnosť. Reč je najmä o prvom kole, respektíve úvodných deviatich kilometroch. ČSOB maratón sa už môže popýšiť účasťou športovcov z päťdesiatich krajín sveta a celkový počet účastníkov s prehľadom dosahuje šesťmiestne číslo. Program je rozdelený do dvoch dní. Prvý je venovaný deťom a rekreačným bežčom s pretekmi batoliat, Bratislavskou míľou, seniorskými behmi či pretekmi na desať kilometrov. Nedeľný hlavný program vypúšťa do ulíc hlavného mesta maratóncov a polmaratóncov.