Program
Atletika - 15.07.2023 13:52

P-T-S zverejnil štartovku s kompletnou domácou špičkou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Najslávnejší slovenský atletický míting P-T-S zverejnil zoznam účastníkov pri svojom premiérovom ročníku v Banskej Bystrici. Event má strieborný štatút seriálu Wold Athletics Continental Tour a vďaka tomu dokáže okrem najväčších domácich hviezd lanáriť aj elitných športovcov z celého sveta. Inak tomu nebude ani 20. júla pri 58. ročníku. V hre je stále splnenie limitov pre účasť na Majstrovstvá sveta, ale aj útoky na osobné či národné rekordy v nabitom kalendári, ktorého súčasťou sú ME v ľahkej atletike do 23 rokov či Univerziáda.

V štartovej listine výrazne žiari bahrajnská bežkyňa na 400 metrov Salwa Eid Naserová, dvojnásobný olympijský finalista hladkej štvorstovky Rasmus Mägi, trojnásobná víťazka OH v hode kladivom Anita Wlodarczyková, elitná brazílska skokanka do diaľky Leticia Orová Melová, bronzová medailistka z ostatných MS aj osemstovkárka Habitam Alemuová a Anita Horvatová. Favoritom v skoku do výšky bude Američan Matt Ludwig a medzi šprintérmi bude pozornosť pútať Jamajčanka Shashalee Forbesová.

"Štartovka sa postupne plní. V hlavnom programe by malo štartovať približne 120 atlétov z 32 krajín. V talóne máme ešte jednu veľkú hviezdu, aktuálnu svetovú jednotku. Verím, že fanúšikovia atletiky si prídu na svoje," pochválil prezident SAZ Peter Korčok, ktorý zároveň šéfuje organizačnému výboru.

PTS nie je len o zahraničných hviezdach. Dobrými výkonmi sa v Šamoríne či v Bratislave vedeli predviesť aj domáci reprezentanti. Inak by tomu nemalo byť ani na Štiavničkách, o čo zabojuje Ján Volko, Viktória Forster a spomenuté šampionátové limity ponaháňa Daniela Ledecká na štvorstovke prekážok aj kladivár Marcel Lomnický. Bežecké disciplíny doplní aj dvojstovkárka a štvorstovkárka Alexandra Bezeková, špecialisti na 400 metrov prekážok Matej Baluch, Patrik Dömötor a Martin Kučera, osemstovkárka Gabriela Gajanová, šprintérka na najkratšej trati Monika Weigertová a skokanka do diaľky Monika Lehenová. Inak povedané, k videniu bude kompletná domáca špička, ktorá bola k dispozícii.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora