Program
Atletika - 27.06.2023 08:17

Zlatá tretra vo svojom 62. ročníku s Duplantisom aj Crouserom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Príbeh svojho 62. ročníka napíše legendárny míting Zlatá Tretra v Ostrave, ktorý v priamom prenose odvysiela Joj Šport. Ako je zvykom, vítkovický mestský štadión privíta celú plejádu svetových atletických hviezd naprieč rôznymi disciplínami, pričom domáce publikum bude mimoriadne zaujímať oštepárska sekcia, kde sa medzi top favoritov zaradí duo Vadlejch - Špotáková. Druhá menovaná legenda síce už má po ohlásenom konci kariéry, no organizátori ju na jeden rozlúčkový štart predsa presvedčili. Program bude pozostávať z národného bloku a hlavného programu, pričom širšie štartové pole do akcie pustilo aj slovenských reprezentantov.

Tohtoročnú Tretru si nenechá ujsť šprintér Ján Volko s účasťou na 100 aj 200 metrov, šprintérky cez prekážky Stanislava Škvarková a Viktória Forster či štvorstovkárka s prekážkami Daniela Ledecká. Pripravené sú krátke šprinty aj behy na stredných tratiach, oštepárska súťaž, skok o žrdi, mužská guľa aj disk. Útokom na rekord mítingu bude fanúšikov baviť Armand Duplantis, aktuálne neohrozená svetová jednotka v skoku o žrdi, ktorý tento rok už skočil 611cm, hoci jeho maximum a zároveň svetový rekord je o desať centimetrov vyššie. Favoritom medzi guliarmi bude Američan Ryan Crouser, úradujúci vicemajster sveta, a medzi oštepármi nebude chýbať Anderson Peters, dvojnásobný majster sveta a aktuálna dvojka disciplíny. V štartovke bežeckej časti žiari strieborná medailistka z ostatných MS aj OH Marileidu Paulinová a svetová šampiónka v šprinte na 100 metro prekážok Tobi Amusanová.

Ostravská Zlatá Tretra live na Joj Šport, v utorok od 17:55

Českí fanúšikovia majú vo svete výbornú povesť, preto je Ostrava tradične spätá aj so skvelou atmosférou na tribúne. Aj tento rok sa bude návšteva blížiť ku maximálnej 15-tisícovej kapacite štadióna, pričom už týždeň pred štartom mítingu organizátori upozorňovali na posledné voľné miesta. V programe zlatej série World Athletics Continental Tour je to jedenásta z trinástich akcií. Zvyšné dve majú svoje dejisko v Maďarsku a Chorvátsku.