Program
Atletika - 26.04.2022 14:32

Európsky pohár mládeže v športovom lezení v disciplíne bouldering

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Počas uplynulého víkendu sa konalo 2. kolo Európskeho pohára v športovom lezení v disciplíne bouldering. Súťaž prebiehala v Portugalsku, v meste Soure.  Zo Slovenska cestovala početná výprava našich mladých nádejných športovcov. Výborné 6. miesto z 38-členného štartovného poľa vo svojej kategórii si vybojovala Martina Buršíková, keď ako jediná z našej zostavy postúpila do 10 členného finále.

Martina Buršíková (v strede) vo finálnej desať člennej zostave
Zdroj: jojšport
Bouldering je druh lezenia, ktorý sa vykonáva bez lana
Zdroj: jojšport

Ďalšie veľmi dobré umiestnenia dosiahli Tristan Sýkora a Lea Slobodová, ktorí vo svojich kategóriách obsadili zhodne 17. miesto, tesne pred bránami od postupu do finálových bojov. Ostatným našim pretekárom sa darilo o niečo menej, napriek tomu mnohí z nich získali skalpy aj výborných pretekárov z iných krajín. Konkurencia bola proste nabitá a keďže tento rok sa uskutočnia tak Majstrovstvá sveta mládeže (USA), ako aj Majstrovstvá Európy mládeže (Graz (AUT), Augsburg (GER)) v športovom lezení, bude veľká tlačenica do zostáv reprezentujúcich vo všetkých európskych krajinách.

Martina Buršíková počas lezenia
Zdroj: jojšport

Držíme všetkým našim športovcom palce pri ďalších podujatiach, hneď najbližší víkend niektorí z nich cestujú na Európsky pohár dospelých v boulderingu, ktorý sa uskutoční v blízkej Prahe.

Martina Buršíková
Zdroj: jojšport
Zdroj: jojšport

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora