Program
Americký futbal - 18.06.2023 17:04

Nitra si zahrá semifinále, Monarchom sa sezóna končí

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Facebook

Mužstvo Nitra Knights si zahrá prvý raz v klubovej histórii semifinále českej Snapbacks ligy. Rozhodla o tom za dramatických okolností domácim víťazstvom nad St. Nicolaus Bratislavou Monarchs, pričom už vopred bolo jasné, že víťazovi duelu pripadne druhá postupová miestenka z Východnej konferencie. Tú prvú mala s predstihom istú Ostrava. Nitrania zvládli proti súperovi z hlavného mesta aj druhý tohtosezónny vzájomný zápas, podobným rozdielom, tentoraz po výsledku 21:9.

Po bezbodovej prvej štvrtine si slovo vzal najmä Boris Bútora, ktorý sa v zápase stal viacnásobným rekordérom ligy. Nové maximum ustanovil v počte nahádzaných touchdownov aj yardov. Na prestávku šli Nitrania za vedenia 14:6 a bratislavské mužstvo už prehru neodvrátilo. Knights vďaka tomu pokračujú v historickej sezóne, v ktorej hrajú domáce zápasy na slušne naplnenom Mestskom štadióne pod Zoborom, postavili kvalitný tím a príkladom idú aj v marketingovej oblasti. Odmenou sú prvé dve výhry v modernej ére nad Monarchs a honor najlepšieho slovenského tímu.

Svoju spanilú jazdu môžu zverenci Phillipa Hilderbranda napĺňať aj naďalej. 2. júla ich čaká semifinálový zápas v Jihlave, a to proti súperovi, ktorého v jedinom tohtosezónnom meraní síl dokázali zdolať. Pred štyrmi týždňami na jej ihrisku vyhrali 42:41 a pokiaľ by podobný výsledok zopakovali opäť, postúpia do Czech Bowlu. Ten je naplánovaný na tretiu júlovú nedeľu a na opačnej strane pavúka sa o účasť v ňom pobije Ostrava Steelers s lepším z dvojice Znojmo Knights - Ústí nad Labem Blades.