Program
Americký futbal - 16.06.2023 16:39

Slovenské derby priamym súbojom o účasť v play-off

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Česká liga v americkom futbale má len dvoch slovenských zástupcov, no medzi nimi tento rok prebieha veľký boj o to, kto sa stane najlepším slovenským mužstvom v tomto športe. Nitra Knights v lete naplno naštartovala motory a jasne deklarovala, že bratislavských Monarchs hodlá z tejto pozície zosadiť. Ich tesná bitka vyvrcholí najdramatickejším možným spôsobom - vzájomným zápasom v poslednom kole. Nedeľné derby sa bude hrať na nitrianskej pôde a jeho matematika je úplne jasná. Víťaz doplní z Východnej konferencie Ostravu a pôjde do semifinále play-off. Porazený zakotví na konečnom piatom mieste a teda tesne pred bránami vyraďovacej fázy.

Zápas Nitra Knights - St. Nicolaus Bratislava Monarchs sledujte live v nedeľu 18. júna od 13:45

"Rytieri" spod Zobora pred mesiacom vyhrali v hlavnom meste otvorený a ofenzívny zápas 39:28. Už vtedy bolo zrejmé, že ide o veľmi dôležitý výsledok, ale celá základná časť pozostáva z desiatich odohraných zápasov a stať sa mohlo čokoľvek. Zverenci Mariána Husára a Phila Hildebranda vo zvyšných dueloch zaznamenali zhodne 5 víťazstiev a tri prehry, vďaka čomu ich čaká ešte dôležitejšie meranie síl. Nitra pritom zaznamenala mimoriadne cenný skalp v Jihlave proti Vysočine Gladiators, no s konferenčným rivalom z Přerova to má 1-1 na zápasy. Monarchs vyhrali nad Mammoths z olomouckého kraja v oboch stretnutiach, no Vysočine podľahli.

Čaká nás posledný nitriansko-bratislavský vzájomný zápas v tejto sezóne, keďže do play-off sa pozrie iba jeden z nich. Ten májový bol prvým víťazstvom Knights nad Monarchs v novodobej histórii. Nitra mala lepší vstup do zápasu a cez polčasovú prestávku viedla o 19 bodov. Bratislavčania sa následne dokázali prebrať a započali stíhaciu jazdu, no tou sa k súperovi už len priblížili. Matúš Kotora a Ľuboš Paprčka si v tomto súboji pripísali po dva touchdowny.

Pozvánka na posledný zápas základnej časti Snapbacks ligy 2023 a duel medzi Nitrou Knights a Bratislavou Monarchs

Tagy: Derby