Program
Americký futbal - 01.06.2023 15:03

Záver základnej časti v Snapbacks lige, Nitra stále v popredí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Americkí futbalisti Nitry nehlásili odvážne ciele pre sezónu 2023 len tak do vetra a výkonmi v českej Snapbacks lige potvrdzujú nielen svoju historicky najlepšie vyzerajúcu sezónu, ale zároveň sa radia medzi špičku osemčlennej ligovej konkurencie. Pre súťaž ide o jubilejnú tridsiatu sezónu a jej top favoritmi sú hráči Ostravy a Vysočiny. Štartujú vo dvoch rôznych konferenciách a zhodne im patrí priebežné prvé miesto. Play-off si zahrajú dva lepšie celky z každej skupiny. Najlepší si siahne na Czech Bowl, ktorého aktuálnym držiteľom sú Prague Lions, ktorí v aktuálnej sezóne štartujú až v druhej najvyššej súťaži a scéna sa tak otvorila pre nové dravce.

Ostrava Steelers má za sebou osem odohraných zápasov a pred sebou posledné dva. Nateraz ich štatistiky zdobí stopercentná bilancia, pričom najvyrovnanejším súperom im bola Vysočina Jihlava, ktorá v najaktuálnejšom meraní síl zaostala len o osem bodov. Nakoľko ide o mužstvá z dvoch rôznych konferencií, ide o jediný duel minuloročných semifinálových sokov v základnej časti. Hneď za nimi vo skupine Východ nasleduje Nitra Knights, siedmy tím minulej sezóny. Celok spod Zobora síce v úvode sezóny podľahol Ostrave 0:14 a pokračoval tesnou prehrou s Přerovom, potom však pokračoval piatimi víťazstvami po sebe, vrátane divokej prestrelky 42:41 s Vysočinou Gladiators či dominantnou výhrou 42:0 nad Ústím nad Labem. Tretie miesto drží druhý slovenský zástupca, Bratislava Monarchs, s bilanciou 3-4.

Ostávajúce tri týždne základnej časti ešte ponúknu bratislavsko-nitriansky súboj, šláger medzi Nitrou Knights s Ostravou Steelers a svojmu najbližšiemu prenasledovateľovi v konferencii bude čeliť aj jihlavská Vysočina. Tá má na konte šesť víťazstiev a dve prehry, no zdolaná bola len tímami z východu. Doterajšie duely so Znojmom, Brnom a Ústím dotiahla do víťazného konca. Našliapnuté tak má k podobne silnej sezóne, ako bola 2021 a 2022. V prvom prípade Gladiators dokráčali k zisku Czech Bowlu, o rok neskôr vo finálovej odvete Pražanom podľahli. Semifinále Snapbacks ligy je naplánované na prvý júlový víkend, finálový súboj sa má hrať 16. júla.

Sledujte vybrané zápasy Českej ligy amerického futbalu na Joj Športe:
nedeľa 4. júna o 16:00: Ústí nad Labem Blades - Bratislava Monarchs
nedeľa 11. júna: Nitra Knights - Ostrava Steelers
nedeľa 18. júna: Nitra Knights - Bratislava Monarchs
16. júla: Czech Bowl

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora