Program
Americký futbal - 12.02.2023 10:41

Nitra Knights do novej sezóny ambicióznejšie a so silným partnerom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: TASR/Youtube

Snapbacks liga, česká najvyššia súťaž v americkom futbale, by v budúcom roku mala mať seriózneho adepta na popredie zo Slovenska. Účasť si druhý rok po sebe zopakuje tím Nitra Knights, ktorá avizuje zvýšené ambície a odvážnejšie ciele pre svoje ďalšie pôsobenie. Môže za to príchod nového generálneho partnera, vďaka ktorému sa citeľne posilní hráčsky káder aj trénerský tím. Knights si našli nový domov a predstavili ambasádorov z iných športových odvetví. V Nitre odvážne hovoria o cieli stať sa najlepším slovenským klubom a zahrať si aspoň semifinále českej ligy. Z trónu tak hodlajú zosadiť Bratislavu Monarchs, ktorej v uplynulej sezóne tesne ušla účasť v štvorčlennom play-off súťaže, ktorú ovládli Lions Praha. Nitra skončila oproti Bratislavčanom o dve miesta nižšie.

"Klub čaká sezóna, ktorá bude o úroveň vyššie. Prišli k nám nové impulzy, medzi ktoré patrí odohranie zápasov na hlavnom futbalovom štadióne FC Nitra. Druhým hlavným impulzom je americký tréner, ktorý nás posunie ďalej. Prišli noví hráči z regiónu, americké a brazílske posily a tím sa formuje. James Sutton je skúsený tréner, ktorý priniesol moderný systém trénovania," hlási predseda klubu Matej Gašperan. Novým generálnym partnerom je Samuel Vetrák, dlhoročný nadšenec amerického futbalu, ktorý sa doteraz angažoval najmä v "okrajových" akciách. Teraz svoje financie vloží priamo do klubu a hodlá ho posunúť ekonomicky aj marketingovo.

Vedenie "Rytierov" chce spopularizovať samotný šport aj spestriť program v meste. Minoritný šport by sa tak pod Zoborom mohol stať mainstreamom a čiastočne vyplniť medzeru, ktorá vznikla po problémoch futbalového klubu, ktorý ešte do sezóny 2020/21 pôsobil v najvyššej súťaži. Nový tréner James Sutton v minulosti viedol Trnavu a sám tvrdí, že progres nitrianskeho klubu dlhodobo vnímal. Marketingovo môžu pomôcť aj známe nitrianske športové tváre ako hokejista Boris Valábik a MMA bojovník Martin Buday.

Tagy: Nitra FC Nitra