Program
Americký futbal - 20.01.2023 09:48

Tipérsky tragéd roka prehral na tutovke jeden a pol milióna dolárov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Nočnou morou všetkých tipérov si prešiel cez víkend istý Američan, ktorý sledoval priebeh duelu prvého kola play-off NFL medzi Jacksonvillom a LA Chargers. Zvolil metódu, ktorú niektorí hazardéri považujú za "biznis model", keď sa prostredníctvom live stávky snažia zarobiť na takmer rozhodnutom zápase. V takom prípade, samozrejme, musí ísť do banku obrovská čiastka, pretože kurzy sú minimálne. Tak tomu bolo aj vo chvíli, keď hosťujúce Los Angeles viedlo 27:0 a presvedčivo smerovalo do druhého kola play-off. Fanúšik na kurz približne 1,01 vsadil 1,4 milióna amerických dolárov a následne sa nestačil čudovať.

Jaguars sa po pokazených 35 minútach dostali do duelu nevídaným comebackom a otočili na 31:30. História ligy v americkom futbale si pamätá iba štyri príbehy, kedy tím premárnil väčší náskok. Houstonu Oilers v 80. rokoch proti Buffalu nestačil na víťazstvo ani náskok 32 bodov, podobne ako keď Minnesota Vikings v ročníku 2022/23 dotiahla do víťazného konca zápas s Indianapolisom Colts, kde zaostávala 0:33. Nešťastný tipér si na tento moment bude dlho pamätať. Jeho potenciálna čistá výhra bola len niečo málo cez 11-tisíc dolárov, zatiaľ čo stávka bola 127násobné vyššia.

Jacksonville natiahol týmto obratom svoju šnúru víťazstiev na šesť zápasov a čo sa týka konfrontácií s Los Angeles, zdolali ich len tretí raz z najaktuálnejších desiatich meraní síl. Nešťastný vyznávač hazardných hier by však veľmi ocenil, ak by osemfinálový duel play-off mal o čosi prehľadnejší priebeh a štyri touchdowny domácich neprišli až pri 27-bodovom manku. Štvrtý tím konferencie AFC si tak poradil so súperom o pozíciu nižšie a pokračoval do konfrontácie s Kansasom City. Tohtoročný Super Bowl je naplánovaný na 12. februára aj s polčasovou šou Rihanny.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora