Program
Americký futbal - 08.02.2021 04:23

Tom Brady kraľuje Superbowlu! Získal ho po 7-krát

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Tampa Bay Buccaneers druhýkrát v histórii získali Super Bowl. Pokorili najlepší tím základnej časti a obhajcu prvenstva Kansas City Chiefs 31:9 a sú tak prvým mužstvom v histórii NFL, ktorý  triumfoval na domácom štadióne. 

Legenda NFL quarterback Tom Brady získal pri svojej desiatej účasti v Super Bowle siedmykrát najprestížnejšiu trofej a s ňou aj prsteň pre víťaza. Predchádzajúcich šesť získal s tímom New England Patriots.

 Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NFL (@nfl)

Bucaneers na titul premenili obe svoje finálové účasti, tá predchádzajúca bola pred 18 rokmi. Tom Brady sa zároveň stal po rekordný piaty raz Najužitočnejším hráčom Super Bowlu a podarilo sa mu to ako najstarišmu hráčovi v histórii NFL. "Som hrdý na všetkých spoluhráčov. Verili sme si, zomkli sme sa v správnej chvíli a dokázali sme to. Tento tím sa už navždy zapísal do histórie ako majster sveta," povedal na konfetami posiatom domácom štadióne v Tampe Brady.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NFL (@nfl)

25-ročný Mahomes na druhej strane patrí k vychádzajúcim hviezdam ligy. Jeho Chiefs sa navyše môžu stať prvým tímom, ktorý vyhrá Super Bowl druhýkrát v rade od roku 2004, kedy sa to podarilo práve Bradymu s Patriots.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora