Program
Hokej - 09.05.2022 19:02

Dôvod mu fandiť. Hviezdny útočník za svoje body prispieva charite

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Nazbieral už 90 kanadských bodov v prebiehajúcej sezóne NHL a ako kapitán vedie Floridu Panthers v sezóne, ktorá sa pre klub môže stať historickou. Napriek tomu fínsky útočník Aleksander Barkov nemyslí len na seba a po každom svojom zaznamenanom bodíku si spomenie na ľudí v núdzi. Dlhodobé partnerstvo má nadviazané s Detskou nemocnicou Joea DiMaggia v Hollywoode, kam venuje za každý svoj strelený góly 1 600 dolárov a za každú asistenciu polovičnú sumu. Prebiehajúci ročník je preňho osobne druhý najproduktívnejší v kariére a venoval tak už celkom 104 tisíc amerických dolárov, čo je zhruba 98-tisíc eur.

Sezóna sa pritom Panthers ešte nekončí a fanúšikovia budú veriť, že sa to ani veľmi dlho nestane. Prvý tím Východnej konferencie po základnej časti sa pasuje s Washingtonom Capitals a po troch dueloch s ním prehráva 1-2 na zápasy. Barkov má pritom zatiaľ na konte len dva kanadské body a už len v tejto sérii by sme našli päť lepšie bodujúcich hokejistov. Kraľuje im Alexander Ovečkin, ktorý má v štatistikách zapísané 1+3. Napriek tomu je to Barkov, ktorý je mnohými považovaný za najväčšieho sympaťáka série a vyslúžil si aj nomináciu na King Clancy Memorial Trophy.

National Hockey League vybrala 32 kandidátov, ktorí najlepšie reprezentujú kvality lídra na ľade aj mimo neho a vo svojej komunite sa angažujú a v humanitárnej oblasti. Každý klub ligy ma jedného laureáta a v zozname sa nachádza napríklad aj Ryan Getzlaf, P.K. Subban, Nazem Kadri, Ryan O'Reilly, Victor Hedman, Wayne Simmonds alebo Max Pacioretty. Aj ich dobročinné aktivity sú v hokejovom prostredí známou vecou. Víťaz dostane 25-tisíc dolárov, ktoré sú následne venované ním vybranej organizácii. Druhý a tretí v tejto ankete dostane po päťtisícovej čiastke. Dobre stavaný center a dvojka draftu z roku 2013 už v minulosti pediatrickému oddeleniu venovala slušné balíky. Peniaze za svoje góly a asistencie zbieral aj v minulých sezónach, pričom dvakrát presiahli stotisícovú sumu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora