Program
Hokej - 09.04.2022 13:12

Zažiaril v českom play-off, slovenský krídelník smeruje do NHL!

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere, Richard Weinfortner | Zdroj: JOJ Šport

Hokejový krídelník Miloš Kelemen zažil v českej extralige životnú sezónu, keď nadviazal na skvelú produktivitu spred roka vo farbách HKM Zvolen a patril medzi ústredné postavy v tíme Mladej Boleslavi. Počas základnej časti nazbieral 18 bodov v 44 zápasoch, čím ešte neohúril, no formu perfektne načasoval na play-off. Mladá Boleslav doň síce šla až z jedenásteho miesta, no prepracovala sa do semifinále, v ktorom nestačila na Třinec. V štrnástich dueloch vyraďovacej fázy nastrieľal Kelemen 9 gólov a jeho famózne výkony si všimli aj v zahraničí. Konkrétne v NHL, kde podpísal kontrakt s Arizonou Coyotes.

Dvadsaťdvaročný rodák zo Zvolena bol v čase vyradenia spolunajproduktívnejším hráčom play-off českej ligy, pričom v prvej desiatke ho dopĺňal aj liberecký Jakub Gríger. Hoci je od prechodu z juniorskej úrovne tradičnou súčasťou reprezentácie a zahral si na ostatných majstrovstvách sveta aj olympijských hrách, draftom NHL neprešiel. Z jeho generácie bránami profiligy prešiel Martin Fehérváry, Martin Pospíšil, Miloš Roman, Dávid Hrenák a Roman Durný. Informácie o dohode medzi Kelemenom a Arizonou ako prvé priniesli české weby Hokej.cz a iDnes.cz.


Hoci Boleslav vypadla s Třincom v najkratšom možnom čase, sklamanie so sezónou rozhodne nepanovalo

Z českej ligy je to do Ameriky o čosi bližšie ako zo slovenských klzísk. Ani pre Mladú Boleslav to nie je prvý podobný transfer. V nedávnej minulosti sa odtiaľ sťahoval Radim Zohorna do Pittsburghu a David Rittich do Calgary. Dobre stavaný forward takmer celú doterajšiu kariéru absolvoval v slovenských podmienkach. V ročníku 2018/19 ako mladík krátko okúsil Kontinentálnu hokejovú ligu v radoch Slovana Bratislava a až v sezóne 2021/22 absolvoval prvý plnohodnotný zahraničný angažmán. Mladá Boleslav v predkole play-off pomerne nečakane vyradila Plzeň 3:2 na zápasy, aby vo štvrťfinále šokovala postupom cez Hradec Králové, víťaza základnej časti, pomerom 4:1.

​V Arizone sa stretne s českými zástupcami, s brankárom Karolom Vejmelkom a hráčmi Dmitrijom Jaškinom a Jánom Jeníkom. 

Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Marek Ďaloga na olympiáde
Zdroj: Miloš Kelemen/ instagram

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora
Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora