Program
Futbal - 25.08.2022 13:39

Obhajca bol v Pohári na pokraji vypadnutia, Trenčín nadelil 14

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Druhé kolo Slovnaft Cupu poslalo do akcie aj tímy z dvoch najvyšších domácich súťaží. Menšie obce tak mali veľký sviatok, spojený s návštevou veľkej tuzemskej značky, no nie každý zvládol svoju "povinnú" jazdu tak, ako sa očakávalo. Výrazne sa natrápil Spartak Trnava, obhajca trofeje, ktorý bol do 70. minúty u štvrtoligistu na pokraji vypadnutia. Rozdiel troch až piatich líg na výsledku príliš neprejavil ani Ružomberok a Liptovský Mikuláš, ktorí idú ďalej po víťazstve o dva góly. Druholigový Púchov zviedol v obci v Bratislavskom kraji päťgólovú drámu a natrápilo sa aj Komárno, ktorého kouč prežil prvopolčasovú bolesť očí a musel poriadne zvýšiť hlas.

Nie všetci velikáni už majú svoj prvý pohárový krok za sebou. DAC Dunajská Streda hrá na začiatku septembra v našom priamom prenose proti Ladomerskej Vieske a v rovnaký deň si svoje vystúpenie odkrútia aj futbalisti Žiliny a Podbrezovej. ŠK Slovan Bratislava popri povinnostiach v pohárovej Európe zatiaľ hľadá vhodný termín zápasu proti 105 kilometrov vzdialenému Branču. Doterajší priebeh sa zaobišiel bez veľkých šokov. Papierovo slabší tím hral druhé kolo doma a často čelil súperovi o ligu či dve lepšiemu. Z tejto pozície sa o kolo ďalej posunul Balúch, Veľký Meder, Kechnec, Jasenov, Kysucké Nové Mesto, Trenčianske Stankovce, Rožňava či Kežmarok. Najsuverénnejšie postupy zaznamenal AS Trenčín, Dukla Banská Bystrica, Slavoj Trebišov a FC Petržalka.

Trenčania rozstrieľali Hlohovec na jeho trávniku vysoko 14:0, keď už cez polčasovú prestávku mali pohodlný osemgólový náskok. S chuťou si zastrieľal aj ich ligový konkurent z Banskej Bystrice, ktorý vo Vinici nadelil "sedmičku", rovnako s postupom zaisteným už v rámci prvého dejstva. Podobne plodné boli aj niektoré druholigové tímy. Slavoju Trebišov žreb prisúdil Družstevník Borov, účastníka VI. Vihorlatskej ligy a zrodilo sa skóre 0:8. Podobne rázne sa zo súťaže porúčal aj šiestoligista zo západného Slovenska, TJ Kopčany, s prehrou 0:7 s Petržalkou. Z väčších značiek sa s pohárom v druhom kole rozlúčil Partizán Bardejov, Hamšíkova Akadémia, Slávia TU Košice a Novohrad Lučenec. Na mále mal aj Inter Bratislava, ktorý sa prestrieľal na penalty cez Rovinku.

Najviac pozornosti si získal zápas TJ Slavoj Boleráz - FC Spartak Trnava. Nielen že sa prvý raz v tejto pohárovej edícii dostal do akcie držiteľ trofeje, no takmer vypadol. Veľký favorit inkasoval od štvrtoligistu v 22. minúte gól a jednogólové manko bolo v platnosti až do 70. minúty. Až potom lopta zapadla aj do siete domácich, šlo o gól vlastný a dianie dostal do jedenástkovej lotérie. Tú rozhodol Milan Ristovski. Z nespomenutých si hladkou cestou neprešli ani Michalovčania, ktorí v 82. minúte strelili na pôde Krásnohorského Podhradia jediný zápasový gól. Liptovský Mikuláš zdolal domácu Čadcu 2:0, Prešov po dramatickej koncovke pokoril Medzev 2:1 a kurzové prekvapenie sa zrodilo v bratislavskom regióne. Piatoligová Devínska Nová Ves si poradila s Rusovcami 2:1.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora