Program
Futbal - 11.02.2022 14:24

Tyran mačičiek Zouma je napriateľom fanúšikov. Zastal sa ho spoluhráč

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Už niekoľko dní na sociálnych sieťach rezonuje správanie futbalistu Kurta Zoumu ku svojim domácim miláčikom. Stopér West Hamu totiž verejne ukázal, ako robí "poriadok" so svojimi mačkami a pokiaľ na to vzniknú okolnosti, neváha ich odkopnúť alebo po nich hodiť predmet. To sa celkom logicky stretlo s veľmi negatívnou odozvou a hráča to dostalo pod ostrú paľbu kritiky. V deň zverejnenia naviac nastúpil na ligový zápas proti Watfordu a publikum mu to značne spočítalo. Po každom kontakte s loptou sa z tribún ozval hlasný piskot a bučanie, čo vydržalo až do konca 90-minútového hracieho času.

Príspevok so zostavou aj s výsledková grafika vyvolala vlnu kritických a nahnevaných komentárov. Podľa tých zmierlivejších mal byť minimálne vynechaný zo zápasovej zostavy, ostrejšie dokonca volali po jeho prepustení z radov The Hammers. Že ide o jednu z kľúčových postáv a letnú posilu z Chelsea, nehrá rolu. Interne bol jeho prečin vyriešený pokutou 250-tisíc libier a svoje by k tomu ešte chceli povedať aj organizácie na ochranu zvierat. Čiastočne sa svojho spoluhráča pokúsil zastať aj Antonio Valencia, no radšej zaradil spiatočku a stiahol chvost. "Ja sa vás spýtam, je to horšie ako rasizmus? Sú ľudia, ktorí boli pristihnutí a súdení zaň a futbal pritom ďalej hrajú," povedal Ekvádorčan v rozhovore pre Skysports. Svoje slová vzápätí poupravil a dodal, že kopanie do mačiek netoleruje a nesúhlasí s ním.

Vec sa snažil vysvetliť aj kouč David Moyes, ktorý vyzdvihol hráčske kvality Zoumu no priznal, že je sklamaný z charakteru, na ktorom doteraz problémové črty nevidel. Sám je pritom vraj veľkým milovníkom mačičiek, no svoje osobné preferencie a názory nechce miešať s futbalovým uvažovaním a skladaním zostavy. Pre britskú tlač vec komentoval aj Joe Cole, ktorý v minulosti za West Ham odohral takmer dvesto duelov. Podľa neho si klub dobre zrátal pre a proti vyradeniu kvalitného obrancu zo zostavy, no zrejme sa prerátal. "Tento zápas si mal odsedieť. Je to nezvyčajná situácia a ja si nepamätám, že by bola krutosť na zvieratách niekedy spojená s futbalom. Prekvapilo ma, že hral," priznal bývalý stredopoliar.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora