Novinky - 23.03.2021 09:29

Potenciálna draftová jednotka náhle opustila Nové Zámky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Osemnásťročného obrancu Brandta Clarkea niektorí skauti považujú za jednotku draftu NHL 2021, iní ho vidia aspoň v prvej päťke. Keď raz bude jeho kariéra v najlepšej lige sveta na svojom vrchole, slovenský fanúšik hrdo poznamená, že značnú časť sezóny 2020/21 odohral v Nových Zámkoch. Kanaďan po základnej časti extraligu opustil a hlási sa vo svojej vlasti. Informácia prišla pred štartom play-off jeho doterajšiemu pôsobisku mimoriadne nevhod.

Clarke mal platnú zmluvu s Barrie Colts v OHL, no juniorská súťaž svoj štart viackrát odložila. Mladík však dostal pozvánku do kanadskej reprezentačnej "osemnástky" a predtým musí absolvovať dvojtýždňovú karantnénu a sprísnený režim pred šamoionátom v Texase. "Treba si uvedomiť, že ak bude naozaj draftová jednotka, tak je to najlepší hráč vo svojej kategórii na svete. Tešili sme sa z každého jeho zápasu, ale i z každého pohybu na ľade. Neskutočne jednoducho a efektívne riešil situácie. Vôbec nestresoval a puk z hokejky zahodil iba naozaj v nevyhnutnej situácii, zároveň vedel efektívne podporiť útok. Bol jednoznačne najlepším obrancom v lige," vychválil ho pre novozámocký klubový web prezident František Sucharda.

Brandt Clarke dnes ráno odletel do zámoria a tým ukončil svoje pôsobenie v klube HC Nové Zámky? touto cestou sa chceme...

Uverejnil používateľ HC Nové Zámky Pondelok 22. marca 2021

Ottawský rodák priniesol do Nitrianskeho kraja kus veľmi vyspelej kanadskej hokejovej výchovy a kultúry a jeho pôsobenie si všetci maximálne pochvaľujú. V 26 ligových zápasoch mal bilanciu 5+10 a skúsenosti so seniorským hokejom môžu výrazne pomôcť aj jemu. Podľa Suchardu to dokonca zvýšilo jeho šance byť draftovou jednotkou, no povedomie to rozšírilo aj o Nových Zámkoch, ktoré sa evidentne neboja dať šancu mladíkovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora