Program
Futbal - 23.05.2022 12:30

Dychberúce vyvrcholenie Premier League medzi Manchestrom City a Liverpoolom

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Súboj až do konca. Manchester City a Liverpool predviedli v tejto sezóne enormne napínavý boj o titul. Citizens mali istého času viac ako desaťbodový náskok, no Liverpool ho postupne dokázal zmazať, až z toho bol súboj podobný tomu pamätnému formulovému, ktorý nám predviedli v minulej sezóne Lewis Hamilton a Max Verstappen. Oba tímy museli neustále vyhrávať, respektíve, nemohli si dovoliť prehrať, inak by to ten druhý využil. V lepšej pozícii bol po celý čas Manchester City. Rozhodnúť sa muselo až v poslednom kole, súbojom na diaľku. Náskok bol jednobodový. Oba tímy hrali doma, Liverpool proti Wolves, City proti Aston Ville, ktorú trénuje bývalá ikona Liverpoolu, Steven Gerard. Liverpool remizoval do polčasu 1:1, City prehrávalo 0:1. No keď City prehrávalo v 69. minúte už 0:2, všetko sa zdalo, že Liverpool to má vo svojich rukách, musel vyhrať zápas. A tu sa zrodil ďalší pamätný futbalový moment. Hráči Manchestru City dokázali zápas otočiť vo svoj prospech za 5 minút, keď sa najskôr v 76. minúte presadil Gündogan, v 78. Rodri a v 81. minúte opäť Gündogan. To už od radosti takmer spadol celý Etihad Stadium. Manchester City zápas už nepustilo a 4-krát z posledných piatich sezón získalo titul. Liverpool svoj zápas taktiež napokon vyhral, no stačilo mu to len na druhé miesto. Z titulu sa radoval aj tréner, Pep Guardiola.

Zdroj: Manchester City/ Facebook


Po zápase sa začal po internete spájať gól Gündogana s gólom bývalého hráča Sergia Kun Agüera, ktorý rozhodol o titule City v sezóne 2011/2012 podobným spôsobom, v 94. minúte, keď to bol súboj na diaľku s Manchestrom United. A tak vzniklo spojením mien Kün-Dogan. 

Manchester City, cesta za titulom:

(Zdroj: Manchester City/ Facebook)

Po zápase City s Aston Villou sa však začal riešiť moment chuligánstva, keď po záverečnom hvizde rozhodcu vyšli na ihrisko fanúšikovia, a tí pri odchode hosťujúceho brankára, Robina Olsena, niekoľkokrát udreli do hlavy.

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora