Program
Florbal - 27.09.2022 20:23

Grasshoppers presvedčivo ovládli prvý prenos z mužskej extraligy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Svojho prvého televízneho zápasu v sezóne 2022/23 sa dočkala aj mužská florbalová extraliga. Stretnutie medzi žilinskými Grasshoppers a bratislavským ŠK Lido sľubovalo zaujímavú konfrontáciu dvoch mužstiev, s ktorými sa rozhodne počíta v play-off a aj tam môžu spraviť komukoľvek veľmi nepríjemného súpera. Všetko aj napriek tomu, že vstup do novej sezóny nemali ideálny a z úvodných troch kôl vyhrali len jediný raz. "Domáce" Kobylky boli pre tentoraz vysťahované do Dubnice nad Váhom a stretnutie zvládli perfektne. Víťazstvom 7:3 sa posunuli v tabuľke na piate miesto a dobre sa naladili na náročný októbrový program, v ktorom čelia majstrovi či vicemajstrovi.

Žilinčania sa ujali vedenia v 6. minúte po ubránenom oslabení. Ešte do prestávky stihli konto bratislavského brankára zaťažiť ďalšie štyri razy a na prestávku šli s presvedčivým náskokom 5:1. Ten sa ešte zväčšil v druhom dejstve, kedy síce Lido až tak v zadných radoch neprepadávalo, no kým samo bolo veľmi neefektívne, Grasshoppers dvakrát so šťastím dostali loptičku do siete. Tretia tretina sa prakticky už len dohrávala. Hostia so štrnástimi mužmi v zostave nemali psychické ani fyzické sily na to, aby s výsledkom spravili niečo dramatické a skorigovali len na o čosi prijateľnejších 7:3. Medzi výrazné postavy sa zaradil sedemnásťročný mladík Michal Korček s dvomi strelenými gólmi a Samuel Zajac s bilanciou 1+1. Na opačnej strane sa Timotej Smutný postaral o dva z troch gólov svojho tímu.

Florbal si nájde v našom vysielaní priestor počas októbra viackrát. Tri pondelky po sebe sa vám prihlásime s priamym prenosom z mužskej extraligy a mesiac uzavrieme pohľadom na ženskú scénu. Zabúdať netreba ani na mužské majstrovstvá sveta 2022, ktoré sa uskutočnia od 5. do 13. novembra a aj ich vysielaniu sa venuje JOJ Šport. Okrem slovenských duelov vám ponúkneme aj vybrané atraktívne zápasy ostatných krajín so zameraním na našu základnú skupinu či našich potenciálnych súperov. Zverencov Radomíra Mrázka čaká v základnej skupine Fínsko, Švajčiarsko a Nórsko.

Program najbližších extraligových priamych prenosov na JOJ Šport:
10. októbra o 17:00: Victory Stars Dubnica nad Váhom - FaBK ATU Košice
17. októbra o 17:00: Tsunami Záhorská Bystrica - FBK AS Trenčín
24. októbra o 17:00: FK Florko Košice - Victory Stars Dubnica nad Váhom
31. októbra o 17:00: FBK Harvard Partizánske - ŠK Slávia SPU DFA Nitra