Program
Basketbal - 27.10.2022 08:36

Basketbalisti v novembri o Európu aj s Brodzianskym a ďalšími posilami

Zdroj: slovakbasket

Slovenská basketbalová asociácia zverejnila širšiu nomináciu mužskej reprezentácie pre blížiace sa pokračovanie predkvalifikácie ME 2025. Vo výbere chorvátskeho trénera Aramisa Nagliča figuruje sedemnásť mien, vrátane Vladimíra Brodzianskeho, nášho aktuálne najlepšieho basketbalistu, plus jedno ďalšie s otáznikom.

Mužskú reprezentáciu čakajú v novembri dva dôležité „ostré“ štarty. Vo štvrtok 10. novembra v Leviciach totiž privíta Dánsko o tri dni neskôr v nórskom Bergene vyzve domáci výber.

Oba zápasy môžete sledovať naživo v televízii JOJŠPORT.

Kým Dáni sú na tom podobne ako Slováci, keďže v doterajšom priebehu ešte nezvíťazili a na konte majú po dve prehry, tak Nóri s bezchybnou bilanciou 2-0 vedú skupinu pred Severným Macedónskom, ktoré tiež ešte nezakoplo.

Zverenci kouča Nagliča by radi potvrdili progres, ktorý bol v závere augusta vidno v Skopje, kde po spackanom domácom zápase s Nórskom (68:87) potrápili favorizovaných domácich a podľahli im len tesne 75:79.

Teraz by navyše mala byť naša reprezentácia – ak sa neprihodí nejaká nepríjemnosť – v ešte silnejšej zostave. Okrem spomínaného Brodzianskeho by mali byť k dispozícii aj ďalšie osvedčené tváre ako Mário Ihring, Šimon Krajčovič, či Richard Körner.

Z opôr je otázny iba štart naturalizovaného Andreho Jonesa.

Širšia nominácia
Rozohrávači:

Mário IHRING (Weissenfels, Nem.), Šimon KRAJČOVIČ (Bremerhaven, Nem.), Dalibor HLIVÁK (Sp. Nová Ves), Matej MAJERČÁK (Ostrava, ČR), David NOVÁK (Nymburk, ČR), Róbert ROŽÁNEK (Slávia, ČR).

Krídla:

Martin BACHAN (Levice), Vladimír BRODZIANSKY (Bahcesehir, Tur,), Marek DOLEŽAJ (Nyiregyhaza, Maď.), Andre JONES (Šopron, Maď.), Richard KÖRNER (Brno, ČR) Jakub MOKRÁŇ (Opava, ČR), Juraj PÁLENÍK (Slávia, ČR), Samuel VOLÁRIK (Komárno).

Pivoti: Michael FUSEK (Sp. Nová Ves), Jakub PETRÁŠ (Kolín), Tomáš PAVELKA (Tartu, Est.)

Realizačný tím:

Tréner: Aramis NAGLIČ
Asistenti: Michal MADZIN, Zlatko JOVANOVIČ, Maroš HELMECY
Kondičný tréner: Enriko Smák
Generálny manažér: Michal ONDRUŠ
Tím manažér: Miroslav PÁLENÍK
Lekár: Richard DEMOVIČ
Fyzioterapeut: Juraj Sluka.